Sportsview.gr

Και νέα σέντρα. Φλόρα, Λεβάντια κι άλλες… Εσθονές

Αρχίζει και ρολάρει το πράμα σταδιακά, ποδοσφαιρικά. Ηδη ξεκίνησαν οι Γερμανοί, από σήμερα οι Εσθονοί, ξανά τσουλάει το τόπι στην Κόστα Ρίκα και το Μπουρούντι και από το Σάββατο 23 Μαΐου θα παίζουν ξανά μπαλίτσα σε Τσεχία, Αρμενία, Ουγγαρία, Βιετνάμ.

 

 

H εσθονική Meistriliiga ή, ελέω χορηγίας, A. Le Coq Premium Liiga, δημιουργήθηκε το 1992 και υπάρχουν συνολικά έξι κατηγορίες: ακολουθεί η Esiliiga κι άλλες τέσσερις απόλυτα ερασιτεχνικές. Πρώτη πρωταθλήτρια ήταν η Νόρμα Ταλίν που διαλύθηκε πέντε χρόνια αργότερα, έκτοτε η Φλόρα πήρε 12 πρωταθλήματα, η Λεβάντια 9, από δύο η Νόμε Κάλιου και η Λάντανα και από ένα η TVML και η FCI Ταλίν (aka Ινφονετ). Την τελευταία πενταετία πήρε τρεις τίτλους η Φλόρα (αέναο φαβορί στα αποτελέσματα στοίχημα) και στις πέντε (!) ήταν δεύτερη η Λεβάντια. Ελέω κορωνοϊού, διεξήχθη μόνο η πρώτη αγωνιστική, στις 7 Μαρτίου, και έκτοτε lockdown ωστόσο η κατάσταση ηρέμησε κι από σήμερα μπαίνουν ξανά στο γήπεδο – χωρίς θεατές, εννοείται πια αλλά από Ιούλιο θα επιτρέπονται έως 1.000 φίλαθλοι σε κάθε παιχνίδι (όχι ότι πάνε περισσότεροι στο γήπεδο). Βάσει αποδόσεων, ως διαβάσατε και στο εξαιρετικό αφιέρωμα του Foxbet.gr, φαβορί για τον τίτλο είναι ξανά η Φλόρα, έπεται η Λεβάντια που όμως αποδυναμώθηκε και τρίτη είναι η Νόμε.

 

Ως «Eesti Vabariik» αποκαλούν οι ντόπιοι την Δημοκρατία της Εσθονίας, ως ονομάζεται επίσημα, μια χώρα που κατά τα 3/4 περιβάλλεται από θάλασσα, συνορεύει εδαφικά με τη Λετονία και τη Ρωσία, έχει μόλις 1,4 εκατ. κατοίκους και διαθέτει πάνω από 1.400 λίμνες, η πλειονότητα των οποίων είναι μικρές, αλλά και 2.355 νησιά (μαζί με αυτά των λιμνών). Ενας μικρός Καναδάς…

 

Η Εσθονία ανεξαρτητοποιήθηκε από τον Τσάρο το 1918, το 1941 δέχθηκε την επίθεση των ναζί και το 1944 απελευθερώθηκε αλλά… καταλήφθηκε από τον Γιόζεφ Στάλιν, ως και τη διάλυση της ΕΣΣΔ το 1991. Σήμερα είναι ανάμεσα στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες χώρες της ΕΕ, μια από τις πλέον προχωρημένες ψηφιακά κοινωνίες παγκοσμίως, με 25% του πληθυσμού να είναι Ρώσοι και στις 100 γυναίκες αντιστοιχούν 84 άνδρες.

 

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

 

 

Copyrights Sportsview.gr 2011

Top Desktop version